Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdivenine sahip yürütmek oylumlu bir avantajdır. Kuşkusuz bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan yüksek binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine ehil bulunmak karınin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, daha yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Panik kolu olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, panik koluna iye olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve emeksiz bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların müstacel durumlarda emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, dışa doğru oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık karınin yeğleme edilir.

Bu nedenle daha etkili bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında sahabet katkısızlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma gibi faktörlere bandajlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz güçlü bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın bapmızdan birisi emekli açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik takkadak bapnın rahat açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

1 mm yahut daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakılırsa çok henüz oflaz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz üzere ederı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı yangın kapısı da 4000 TL den esaslamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

 Buna ödenek, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Alelumum mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Report this wiki page